ကက္ပာင္းခါးသီးကို ခုေနာက္ပိုင္းမွာ
ေစ်းေတြမွာ ေရာင္းတဲ. အခါးဓါတ္နဲတဲ.
ျကက္ပာင္းခါးသီးအျကီးေတြထက္
အခါးဓါတ္မ်ားတဲ.ျကက္ပာင္ခါးသီးအသီး
ေသးေသးေလးေတြကို ပိုျကိုက္တဲ. အတြက္
ေျကာ္တိုင္း ကိုယ္ျကိုက္တာကိုပဲ ၀ယ္ေျကာ္ျဖစ္ပါတယ္..
ျကက္ပာင္းခါးသီးေျကာ္ခ်က္္အတြက္
-ျကက္ပာင္းခါးသီး - ၅ လံုး
-ပုဇြန္ေျခာက္ - ထမင္းစားဇြန္း - ၂ ဇြန္း
-မ်ွင္ငပိ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၀က္
-ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂မြာ ၊ ျကက္သြန္နီ - တစ္လုံး
-ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း - ၂ ဇြန္း
-နနြင္း၊ဆား၊ အရသာမွုန္.အနဲငယ္စီ
-ငရုပ္သီး အျကမ္းမွဳန္. - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
- ျကက္ပာင္းခါးသီးကိုေရေဆး အရွည္လိုက္နွစ္ပိုင္းပိုင္းျပီး
အထဲမွ အူနွင့္အေစ.ကိုဇြန္းနွင့္ျခစ္ထုတ္ကာ ပါးပါးလွီးပါ။
ပါးပါးလွီးထားေသာ ျကက္ပာင္းခါးသီးကို ဆားနွင္နယ္ျပီး
ေရေဆးကာ ေရညွစ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ။
- ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂မြာ ၊ ျကက္သြန္နီ - တစ္လုံး ကိုအခြံ
ခြာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
-ပုဇြန္ေျခာက္ နွင့္ ငရုပ္သီး အျကမ္းမွဳန္.
ေရာကာေထာင္းထားပါ။
-ေျကာ္မည္.အိုးထဲသို.ဆီထည္.ကာ ဆီက်က္လ်ွင္
ေထာင္းထားတဲ. ျကက္သြန္ျဖဴ၊နီ ၊နနြင္းကိုထည့္ကာဆီသတ္ျပီး
ငပိ၊ ပုဇြန္ေျခာက္ နွင့္ ေထာင္းထားတဲ.ငရုပ္သီး အျကမ္းမွဳန္.ကိုထည္.ကာ နီညိုေရာင္
သန္းေအာင္ေျကာ္ျပီး ျကက္ပာင္းခါးသီး၊ဆား၊ အရသာမွုန္.တို.ကိုထည္.ကာ
သမေအာင္ေမြျပီး ေရေနြး ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တစ္၀က္ခန္.ထည္.ကာ
အဖံုးအုပ္ျပီး ၁၀ မိနွစ္ခန္.ထားျပီး ေရခန္းျပီး ဆီျပန္သည္
အထိ ေမြျပီးေျကာ္ခ်က္ပါ။
အေပါ.အငံျမည္းျပီး အရသာရွိေသာ အရံပာင္း တစ္ခြက္ကို
သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္
ေစ်းေတြမွာ ေရာင္းတဲ. အခါးဓါတ္နဲတဲ.
ျကက္ပာင္းခါးသီးအျကီးေတြထက္
အခါးဓါတ္မ်ားတဲ.ျကက္ပာင္ခါးသီးအသီး
ေသးေသးေလးေတြကို ပိုျကိုက္တဲ. အတြက္
ေျကာ္တိုင္း ကိုယ္ျကိုက္တာကိုပဲ ၀ယ္ေျကာ္ျဖစ္ပါတယ္..
ျကက္ပာင္းခါးသီးေျကာ္ခ်က္္အတြက္
-ျကက္ပာင္းခါးသီး - ၅ လံုး
-ပုဇြန္ေျခာက္ - ထမင္းစားဇြန္း - ၂ ဇြန္း
-မ်ွင္ငပိ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၀က္
-ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂မြာ ၊ ျကက္သြန္နီ - တစ္လုံး
-ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း - ၂ ဇြန္း
-နနြင္း၊ဆား၊ အရသာမွုန္.အနဲငယ္စီ
-ငရုပ္သီး အျကမ္းမွဳန္. - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
- ျကက္ပာင္းခါးသီးကိုေရေဆး အရွည္လိုက္နွစ္ပိုင္းပိုင္းျပီး
အထဲမွ အူနွင့္အေစ.ကိုဇြန္းနွင့္ျခစ္ထုတ္ကာ ပါးပါးလွီးပါ။
ပါးပါးလွီးထားေသာ ျကက္ပာင္းခါးသီးကို ဆားနွင္နယ္ျပီး
ေရေဆးကာ ေရညွစ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ။
- ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂မြာ ၊ ျကက္သြန္နီ - တစ္လုံး ကိုအခြံ
ခြာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
-ပုဇြန္ေျခာက္ နွင့္ ငရုပ္သီး အျကမ္းမွဳန္.
ေရာကာေထာင္းထားပါ။
-ေျကာ္မည္.အိုးထဲသို.ဆီထည္.ကာ ဆီက်က္လ်ွင္
ေထာင္းထားတဲ. ျကက္သြန္ျဖဴ၊နီ ၊နနြင္းကိုထည့္ကာဆီသတ္ျပီး
ငပိ၊ ပုဇြန္ေျခာက္ နွင့္ ေထာင္းထားတဲ.ငရုပ္သီး အျကမ္းမွဳန္.ကိုထည္.ကာ နီညိုေရာင္
သန္းေအာင္ေျကာ္ျပီး ျကက္ပာင္းခါးသီး၊ဆား၊ အရသာမွုန္.တို.ကိုထည္.ကာ
သမေအာင္ေမြျပီး ေရေနြး ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တစ္၀က္ခန္.ထည္.ကာ
အဖံုးအုပ္ျပီး ၁၀ မိနွစ္ခန္.ထားျပီး ေရခန္းျပီး ဆီျပန္သည္
အထိ ေမြျပီးေျကာ္ခ်က္ပါ။
အေပါ.အငံျမည္းျပီး အရသာရွိေသာ အရံပာင္း တစ္ခြက္ကို
သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္
0 comments:
Post a Comment