Breaking News
Loading...

ဒန္.ဒလြန္ရြက္ပာင္းခ်ိဳ

11/19/2013 09:57:00 am

အလြန္လြယ္ကူတဲ. ဒန္.ဒလြန္၇ြက္
ပာင္းခ်ိဳကို ခ်က္စားျကရေအာင္..
ဒန္.ဒလြန္ရြက္နွင့္ ဒန္.ဒလြန္သီး
နွစ္မ်ိဳး စလံုးကိုျကိုက္ေသာေျကာင့္
၀ယ္လို.ရတဲ.အခါတိုင္း ၀ယ္ျပီးခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ရွင္..
ဒန္.းလြန္၇ြက္က ေသြးတိုးရွိသူမ်ားကို
ေသြးတိုးက်ေစတယ္ ေျပာျကပါတယ္..

ဒန္.ဒလြန္ရြက္ပာင္းခ်ိဳအတြက္

-ဒန္.ဒလြန္ရြက္ - 150 g အရုိးသင္ျပီးသားကို
ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ။
-ျကက္သြန္ျဖဴ - 3 မြာကိုအခြံခြာထားပါ။
- ပုဇြန္ေျခာက္-ထမင္းစားဇြန္း (2) ဇြန္းကို
အခြံခြာထားေသာ ျကကက္သြန္ျဖဴနွင့္
မညွက္ တညွက္ေထာင္းထားပါ။
-ဆား၊ ငံျပာရည္၊ အရသာမွုန္.၊ငရုပ္ေကာင္း- အနဲငယ္စီ

-ခ်က္မည္.ပာင္းခ်ိဳ အိုးထဲသို.ို ေရ 2 liter ခန္.ထည္.ျပီး ေရေနြးဆူလွ်င္
ပုဇြန္ေျခာက္နွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္း၊ငံျပာရည္၊ ဆား၊
အရသာမွဳန္.ထည္.ကာ ေရအနဲငယ္ခမ္းေအာင္ 10 မိနစ္ခန္.
တည္ပါ။ ထိုေနာက္ ဒန္.ဒလြန္ရြက္ကိုထည္.ကာ 3 မိနစ္ေလာက္
မီးဖိုေပၚတည္ထားျပီး ငရုပ္ေကာင္းအနဲငယ္ခတ္ကာ မိမိျကိုက္နွစ္သက္
ေသာပာင္းတြဲမ်ားနွင့္ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္..
- က်ြန္မကေတာ. ၀က္ေခါက္ကင္ (သို.) သံုးထပ္သာအိုးကင္း
ပူတိုက္ကိုခ်ဥ္စပ္သုတ္ျပီး ဒန္.ဒလြန္ရြက္ပာင္းခ်ိဳနဲ.တြဲစားပါတယ္ရွင္..
-ဒန္.ဒလြန္ရြက္ကို ထမင္းစားခါနီးမွ ပာင္းေရဆူဆူတြင္ ခတ္ျပီး
မွပူပူေနြးနြး စားနိုင္လ်ွင္ အေကာင္းဆံုးျဖစ္သည္။
 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Toggle Footer