Breaking News
Loading...

မုန္လာဥ ငါးရံ့ခ်ဥ္ရည္ပာင္း

11/19/2013 10:01:00 am


မုန္လာဥကို အရင္တစ္ေခါက္က သုပ္္စားခဲ.ျပီးျပီး
ဒီတစ္ခါေတာ. ငါးရံ.နဲ.ခ်ဥ္ရည္ပာင္းခ်က္စားပါမယ္
ေနာက္တစ္ခါဆိုရင္ အခ်ဥ္တည္ျပီး သုပ္စားဖို.ပဲက်န္ေတာ.တယ္
ဒီပာင္းပာာလဲ ထမင္းျမိဳင္ေစတဲ. ပာင္းတစ္ခြက္ပါပဲရွင္..
ငါးညီနံ. မနံေအာင္ေတာ. ဂရုစိုက္ျပီးခ်က္ဖို.လိုပါတယ္ရွင္..
မုန္လာဥငါးရံ့ခ်ဥ္ရည္ပာင္း
-မုန္လာဥျဖဴပင္ - ၅ ပင္ ခန္.
-ငါးရံ့ - ၃၀၀ g - တစ္ေကာင္
-ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂မြာ
-ျကက္သြန္နီ - ၂ လံုး
-ခရမ္းခ်ဥ္သီး- ၁လံုး ကို ေရေဆးကာ - ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ။
-ဆား၊ ဆီ၊ နနြင္း၊ ငရုပ္သီးအစိမ္းမုန္.၊အရသာမုွန္.-အနဲငယ္စီ
-ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
-မန္က်ဥ္းသီးမွည္. - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ကို ေရေဆးျပီး
ေရေနြး ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တစ္ခြက္ခန္.ထည္.ကာစိမ္ထားပါ။
-နံနံပင္ - ၂ ပင္ ကို အျမစ္ျဖတ္ျပီးေရစင္စင္ေဆးထားပါ။

- ေျမျသဇာ မထည္.ပဲစိုက္တဲ. သဘာ၀ မုန္လာဥအပင္ေသးေသးကို
ေရြး၀ယ္ကာ အရြက္မ်ားကို တစ္လက္မစီျဖတ္ကာ ေရေဆးထားပါ။
မုန္လာဥကိုလဲ အခြံခြာ ေရေဆးျပီး ပါးပါးေစာင္းေစာင္းေလးေတြလွီးထားပါ။
-ငါးရံ့ တစ္ေကာင္ကို ေျကးခြံျခစ္ကာ ဗိုက္ခြဲျပီး ငါးရံ့အူေတြကိုဖယ္ထားပါ။
ငါးရံ့ကိုေရေဆးကာအေနေတာ္တုန္းျပီး ဆား၊နနြင္း၊အရသာမွုန္.တုိ.နွင့္နယ္ထားပါ။
-ျကက္သြန္ျဖဴ၊နီ ကိုအခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ငရုပ္သီးအစိမ္းမုန္.ထည္.ကာ
မညွက္တညွက္ေထာင္းထားပါ။

-ခ်က္မည္.အိုးထဲသို. ဆီထမင္းစားဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ျကက္သြန္ျဖဴနီေထာင္းနွင့္နနြင္း
တို.ကိုထည္.ကာဆီသတ္ျပီး နီညိုေရာင္သန္းလာလ်ွင္ ငံျပာရည္နွင့္ငါးကိုထည္.ကာ
ငါးမေျကေအာင္ အသာေလးေမြပါ။ထိုေနာက္ ေရေနြး ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တစ္၀က္ေလာက္
ထည္.ကာ အဖံုးအုပ္ျပီးဆီျပန္သည္ အထိခ်က္ပါ။ ဆီျပန္လ်ွင္ ငါးနွင့္ငါးေခါင္းကို
ပုဂံတစ္ခုနွင့္ဖယ္ထားျပီး မုန္လာဥနွင့္ အရြက္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ဆား၊အရသာမွုန္.
၊ငံျပာရည္ကို ထည္.ကာေမြျပီး ေရ 1 liter ထည္.ကာ ၁၅ မိနစ္ခန္. အဖံုးပိတ္
ကာ မုန္လာဥ နူးေအာင္တည္ထားပါ။ မုန္လာဥနူးလ်ွင္ မန္က်ဥ္းမွည္.ရည္
ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္းခန္.နွင့္ ဖယ္ထားတဲ.ငါးကိုထည္.ကာေမြျပီး
၁၀ မိနစ္ခန္.တည္ကာ နံနံပင္ထည္.ျပီး အေပါ. အငံ အခ်ိဳ အခ်ဥ္
ျမည္းကာ အရသာရွိေသာ မုန္လာဥခ်ဥ္ရည္ပာင္းကို ငါးေျခာက္ေျကာ္(သို.)
ငပိေထာင္း(သို.) ဘာလေခ်ာင္ေျကာ္စသည္ မိမိျကိုက္နွစ္သက္ရာတို.နွင့္တြဲကာ
သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္..
 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Toggle Footer